Avoine_Oy_Oiva_Delfiini

Tarinavilloja! Asiakkaamme Avoine Oy

                Bää!  Tämä on Tarinakoneen blogisarja Tarinavilloja! Ja tämä sarjan toinen osa.  Tässä mää kerron teille mitä täällä Tarinakoneessa todella tapahtuu. Ja mitä mieltä meidän asiakkaat ovat olleet tarinallistaja Annen työstä. Mää olen siis Tarinakoneen Tarinalammas, tämän firman iso pomo. Tai no, ainakin hyvin pehmee ja hyvin fiktiivinen. Lue lisää »

Tarinakoneen toimintaan kuuluvat myös luennot ja tarinatyöpajat. Tarinakoneen pelikenttänä on koko Suomi.

Anne Visit Finland Akatemian valmentajaksi

Loikkien helmikuuta. Ilokseni voin nyt määkiä, että Anne on valittu mukaan Visit Finlandin Akatemian valmentajiin. Akatemian kautta tuodaan apuja kansainvälistyville matkailuyrityksille. Lue lisää Akatemiasta ja tutustu myös muihin valmentajiin täällä. Visit Finland on siis koonnut matkailuyrityksen tuotekehityksen ja kansainvälistymisen valmennusta antavista valmentajista 21:n valmentajan partnerivalmentajaverkoston, joka tuottaa erilaisia Visit Finland Akatemia-konseptin alaisia valmennuskokonaisuuksia. Valmennusten tilaajana Lue lisää »

Kärppy puun oksalla

Vieraileva kirjoittaja Tiina Helttunen: Kotiseutumuseon tarinallistaminen

Bäää! Kun loikin tuolla laitumilla kuulen, näen ja haistan kiinnostavia juttuja. Niin kuin nyt tämäkin hieno tarina Suomussalmen Kotiseutumuseosta. Kiitos Tiinalle, että kertoi tästä hienosta projektista Tarinakoneen seuraajille!  Kainuun sydänmailla, Suomussalmella, sijaitsee perinteinen kotiseutumuseo, joka kuvastaa 1800 – 1900 -lukujen paikallista elämäntapaa rakennusten ja museoesineiden avulla. Kotiseutumuseon 50. juhlavuotta 2017 on rakennettu asiakkaita kuulemalla, ottaen Lue lisää »

Mediapolis Tre_Tarinakone muutti Mediapolikselle 2015_kuva 4

Vieraileva kirjoittaja Pipsa Alapuranen: Case Kaisus Lappland

Jälleen yksi hieno uusi opinnäytetyö, jossa käsitellään tarinallistamista, tarinalähtöistä palvelumuotoilua matkailussa. Kiitos Pipsalle, että saimme olla mukana prosessissa. Mutta nyt, annetaan Pipsan itse kertoa lisää! Tutkielmani keskittyi tunnistamaan onnistuneen matkailunelämystuotannon eri vaiheet sekä tarinankerronnan roolin työkaluna, jonka avulla eri elämyselementit voidaan nivoa yhteen unohtumattomaksi, merkitykselliseksi ja erityiseksi kokonaisuudeksi. Tein opinnäytetyöni pienelle lappilaiselle matkailualanyritykselle, Kaisus Lapplandille, Lue lisää »

anne-ja-tarinalammas_tarinakone_uusi-vuosi-2016_berlin-charlottenburg

Otteita vuoden 2016 kuva-albumista

Vuoden vaihtuessa on hyvä muistella vielä hetki menneitä. Niinpä päätinkin repiä muutaman kuvan irti  meidän albumista ja pläjäyttää tänne Tarinakoneen blogiin teidänkin tiirailtavaksi. Olemme ehtineet tehdä Annen kanssa monta ihmeellistä matkaa ja villiä projektia vuoden aikana. Itselläni onkin riittänyt pomona tekemistä pitää yllä jonkimoista rotia tässä firmassa!   Eventio Oy:n tarinallistamista vietiin eteenpäin vuoden alussa Lue lisää »

luontokuva-pa%cc%88ija%cc%88t-ha%cc%88me2

Vieraileva kirjoittaja Moona Liljedahl: Tarina jääkauden jäljistä

                Jälleen yksi uusi opinnäytetyö tarinallistamisesta! Lahden ammattikorkeakoulun opiskelija Moona Liljedahl käsitteli työssään tapahtumien tarinallistamista. Moona kertoo itse työstään lisää. ”Kauan sitten jääkausi muokkasi Suomen luontoa. Nykyisen Päijät-Hämeen kohdalle muokkautui aivan erityinen luonto. Päijät-Hämeessä on jääkauden vaikutuksesta syntyneitä ihmeitä ja loputtoman korkealta tuntuvia harjuja, joista on unohtumattomat näköalat Lue lisää »

lapin-safarit-lumikelkkasafarilla-tarinakone-2012

Vieraileva kirjoittaja Maija Rautiainen: Haave tunteellisemmasta maailmasta

Loikka laitumella! Taas yksi työ, jossa aiheena tarinalähtöinen palvelumuotoilu! Työn tekijä Maija kirjoittaa hienosti tunteista. Annetaas Maijan itse kertoa. Kirjoitin pro gradu tutkielmani siitä, miten tarinat vaikuttavat palvelumuotoiluun, palveluihin ja elämyksiin. Käsittelin tutkielmassa kokemuksien ja elämyksien eroja, tunteiden ja merkityksien yhteyttä, tarinoiden vaikuttavuutta sekä palvelumuotoilun osa-alueena tarinalähtöistä palvelumuotoilua. Tärkeimmäksi asiaksi itselleni nuosi ehdottomasti tunteet! Koemme Lue lisää »

24h

Anne loikkasi mukaan 24hEXPERIENCE-tiimiin

 ”Olemme innoissamme saadessamme Annen mukaamme. Hän tulee ohjaamaan 24hEXPERIENCE-partnereitamme tekemään entistä huikeampia elämyksiä hyödyntämällä tarinallistamista uusien personoitujen kokemusten palvelumuotoilussa”, sanoo CEO ja perustaja Jannika Joutsenniemi. 24hEXPERIENCE mullistaa tavan, jolla kuratoit elämääsi: löydät ja muotoilet elämyksiä ja  suunnittelet, muistelet ja jaat kokemuksiasi. Sinäkin voit nyt lähteä mukaan elämysvallankumoukseen ja liittyä 24hEXPERIENCEn early birdseihin täällä.

kierrätyslaatat

Vieraileva kirjoittaja Sanna Lindén: yhteisöviestijän tarinatyö

                Viime aikoina on tehty useita opinnäytetöitä, joissa tarinallistaminen on ollut aiheena. Voi tätä ilon loikkaa! Tässä vieraileva kirjoitus Sannalta, jonka työ keskittyi tällä kertaa kuitenkin erityisesti tarinankerronnan mahdollisuuksiin. Tarvitsemme sekä tarinankerrontaa että tarinallistamista. Jos pohdit mitä ihmeen eroa tarinallistamisella ja tarinankerronnalla, lukaisepa tämä.  Mutta annetaas nyt Sannan itse Lue lisää »

Wowhow_kansi

Matkailuyritys näy Facebookissa WowHowFinlandin avulla

Tuolla netin ihmeellisessä maailmassa loikkiessani törmäsin Niinan perustamaan upouuteen Facebook sivustoon WowHowFinland. Pyysin Niinaa kertomaan lisää, sillä tämähän vaikuttaa oikein hyvältä jutulta matkailun parissa toimiville. Niinan konseptiin kuuluu myös sivuston markkinointi kansainvälisille toimijoille. Eli eipä muuta kuin lähettämään Niinalle materiaalia omista kohteista. Kuva ja pieni tarina on paras yhdistelmä! Hyvä matkakohteen tunnistaa siitä, että se Lue lisää »