Asiakkaamme

 

tyopaja_pallero

Tarinakone on toteuttanut erilaisia tarinallistamisen koulutuksia jo vuodesta 2008. Luentoja ja tarintyöpajoja toteutetaan sekä suomeksi että englanniksi.

 

800px-laurea-ammattikorkeakoulun_logo-svg

lomalaidun-logo-2

culture_visitfinland-com_hor_rgb-300x72

800px-haaga-helia_ammattikorkeakoulun_logo-svg

tsl_rgb_10cm

talentum_events_logo

         ely_la01_logo___fi_b3___rgb_25pros

proagria

240px-aalto_university_logo-svg-2

intoseinajoki-3 lapin-yo_keskitetty_srgb

Tutustu tästä asiakkaisiimme, jotka ovat jo aloittaneet palvelukokemuksen tarinallistamisen.

 

Taritarinaidentiteetti_palleronaidentiteetti on palvelukokemuksen tarinallistamisen punainen lanka ja se tulee todeksi erilaisilla kerronnan keinoilla ja tarinatekoina asiakaskohtaamisissa.

 

SnowmanWorld logo

 Snowman World

Tarinakone on toteuttanut Rovaniemellä toimivalle Lumiukkomaailmalle ydintarinan sekä tarina elävöittämiseen liittyen Lumiukkojen Tervetulojuhlan suunnittelun 2014. Tarinakone käsikirjoitti juhlan tarinan ja hoiti ohjauksen tapahtumassa.

Lue lisää täältä. 

LANKAVA-Logo_valk_turkoosilaatikkoLankava Oy

Tarinakone on toteuttanut Kauhavalla toimivalle Lankava Oy:lle tarinaidentiteetin  ja tarinanäyttämösuunnitelmat. Lisäksi toteutettiin tarinan elävöittämiseen liittyen myymälään inspiraatiopiste ”Lyylin työpöytä”.

Olemme jatkaneet yhteistyötä ja 2016 toteutimme Lankava Oy:lle tarinatyöpajan, jossa yhdessä yrityksen työntekijöiden kanssa työstimme tarinan elävöittämistä.

 

Lue lisää täällä. 

 

”Yhteistyöstä Tarinakoneen kanssa jäi hyvä fiilis. Monet kysymykset herättelivät ja auttoivat näkemään yrityksemme tekemistä täysin uudesta näkökulmasta. On havahduttu moneen uuteen asiaan. Tarinanäyttämösuuunnitelmissa yllätti se, miten monessa kohtaa ja miten monin tavoin asiakkaat voivat kohdata tarinamme. Jokaisen yrityksen kannattaisi hyödyntää tarinallistamista.”

Toimitusjohtaja Kirsti Karppinen, Lankava Oy

 

 

rasian logoParturi-Kampaamo Rasia

Rasialle pidettiin tarinatyöpaja, jossa työstettiin Stooripuun avulla yritykselle ydintarinan elementtejä ja tehtiin Rasialle ydintarina.

 

Tämän jälkeen toteutettiin pilotti, jolla testattiin tarinan elementtejä asiakkailla toteuttamalla kampaamon näyteikkunaan joulukalenteri 2014. Tähän liittyi toimenpiteitä sekä yrityksen fyysisellä tarinanäyttämöllä että virtuaalisella tarinanäyttämöllä.

”Rasian brändin henki välittyi hienosti joulukalenterin kautta ja tavoitteet täyttyivät. Kalenteri herätti keskustelua ja hilpeyttä asiakkaiden keskuudessa.”
Yrittäjä, parturikampaaja-meikkitaitelija-maskeeraaja
Raisa Äijälä

toivolan-vanha-piha-logo 2Toivolan Vanha Piha/Keski-Suomen Museo ja ravintolayrittäjä Margo Saxberg

Tarinakone loi Jyväskylässä toimivalle Toivolan Vanhalle Pihalle tarinaidentiteetin, joka kumpuaa aidosta historiasta. Lisäksi totetutettiin kahvilan tarinallistamiseen liittyvä suunnitelma joka sisälsi myös videon käsikirjoituksen ja Herman Toivolan äänitervehdyksen.

”Tervetuloa Toivolan Vanhalle Pihalle. Tämä piha on täynnä toivoa ja muistoa. Näin se oli myös omana aikanani. Niin, tosiaan minun nimeni on Herman Toivola.  Yli sata vuotta sitten minä olin tämän pihan isäntä, opettajaseminaarin verkmestari, seppä ja vapaapalokuntalainen. Sen jälkeen kun perustin sepänpajan pihapiiriin tulivat myös sepänsällit, oppilaat, vaskisepät ja metallisorvaajat. Vuokralaisia eli hyyryläisiä oli kädentaitajia laidasta laitaan. Olin aikoinaan monessa mukana ja siksi minua tehtailijaksi kutsuttiin. Myös poikani Muisto Herman Toivola oli taitava seppä ja toimimmekin yhdessä nimellä Toivola ja Poika.”

”Toivolan Vanha Piha elää 1800-luvun lopun Herman Toivolan aikaa. Pihan tarina kertoo siitä toivosta, jolla Jyväskylää rakennettiin. Se kertoo siitä, miten maailmaan saatettiin uusia lapsia pihan synnytyslaitoksessa. Se kertoo kaikista niistä muistoista, joita pihassa eletty elämä on tuottanut.”

”Käsikirjassa tontin ydinasiat on huomioitu mielekkäällä tavalla; eri teemat nousevat esiin mukavina kokonaisuuksina ja luovat selkeyttä tulevalle kehittämiselle.”
Museolehtori Tuula Vuolio-Vallenius, Keski-Suomen museo

Lue asiakastarina: Toivolan Vanha Piha

toivolanvanhapiha.fi

nuuksiontaika-someNuuksion Taika Oy

Tarinaidentiteetin käsikirja ja markinointivideon käsikirjoitus Nuuksion Taika Oy:lle.

”Katajatar hoiti metsän eläimiä ja tarjosi heille apunsa. Tästä syystä metsä halusi kiittää haltijaa.  Se tarjosi haltijalle kaikkein parhaimmat antinsa, marjat, sienet, kalat ja riistan.”

Tarinakone loi Nuuksion Taika Oy:lle tarinaidentiteetin, joka syntyi Nuuksion metsästä, vanhoista suomalaisista taioista ja Katajanhaltijan parantavista voimista. Tarina kulkee mukana kokonaisvaltaisesti tiloissa, ruokapalveluissa, tuotteissa ja elämyspalveluissa Tarinallistetussa illallisessa ruokailun ympärille on rakennettu tarina Katajanhaltijan metsäretkestä. Tarinaidentiteetin pohjalta toteutettiin myös esittelyvideot.

” Tarinakoneen palvelussa yllätti yhteistyön ja vuoropuhelun tiiviys, paneutuminen aiheeseen sekä tarinakäsikirjan kokonaisvaltaisuus.”
Yrittäjä Satu Selvinen, Nuuksion Taika Oy

Lue asiakastarina: Nuuksion Taika

kasikirjoitukset_pallero

 Tutustu asiakkaisimme, jotka ovat hyödyntäneet palveluiden tarinakäsikirjoittamisen palveluita.

Palvelun tarinakäsikirjoitus (service story script) on suunnitelma tarinallisen palvelukokemuksen tuottamista varten. Se on asiakkaan tarinapolun kirjallinen esitys.

Palvelun tarinakäsikirjoitus eroaa palvelukäsikirjoituksesta siinä, että tarinakäsikirjoitus sisältää tarinallisen tason ja sen tavoitteena on tuottaa asiakkaalle palvelukokemus, joka rakentuu tarinan muotoon. Tarinaidentiteetin käsikirja ja palveluiden tarinakäsikirjoitukset ovat osa yrityksen strategiaa. Ne ohjaavat asiakkaan palvelukokemuksen elämyksellistämiseen liittyvien toimenpiteiden toteuttamista.

skm_logo_1_pysty_oranssi_kokonimellaSuomen käsityön museo: perusnäyttelyn äänipolut

Perusnäyttelyn konseptin konsultointi, tarinallistetut ”Astu tarinaan ja koe käsityössä elämän tuntu” –äänipolut: Taitavia naisia, Kyllä äijätkin osaa, Kiertokulku ja Missä villalanka kasvaa? sekä englanninkielinen “Shoemaker´s  Journey”. Käsikirjoitus ja tuotanto. Julkaistu syyskuussa 2011.

”Tällä kertaa hän ei lähdekään heti liikkeelle, vaan asettuu isännän asentoon: kumartuu istuessaan eteenpäin kädet kevyessä puuskassa ja tukeutuu kyynärpäillä polviinsa. Hän katselee  ensin saappaan teriä ja sitten vilkaisee minun vanhoja lapikkaitani, joihin alan tunkea niin ikään jalkoräteillä päällystettyjä jalkojani. Sitten hän sanoo:
Ei minulla  Backmanilla paimenessa ollessa saappaita ollut. Tuohivirsuja käytettiin. Vaarisi niitä teki ja veljeni Topi oli käsistään erittäin taitava. Osuuskaupan hevosmiehen kärryissä matkustin Kotkaan suutarin oppiin. Sen kesän aikana opin leikkaamaan nahkaa, käyttämää naskalia, tekemään pikilankaa pikilapulla ja pohjaamaan kenkiä.”

”Astu tarinaan” -äänipolku

”Museot mielellään kertoisivat kaiken, minkä tietävät asioista ja ilmiöistä, mutta asiakkaat eivät välttämättä halua kuulla niitä siinä muodossa. Tarinakone voi tarinallistaa asiat kiinnostavaan muotoon, säilyttäen kuitenkin oleellisen asiasisällön.”
Museolehtori Raija Manninen, Suomen käsityön museo

Lue asiakastarina: Suomen käsityön museo

 

logo-tiimiakatemia-footerTulimyrsky: ”Vaaralliset ideat – Alf Rehn”

Tapahtuman tarinallistaminen ja käsikirjoitus

”Syttyykö metsäpalo? Nähdäänkö ensimmäinen hupakko? Kuka syö viimeisen palan kärpässienestä? Minne voimme mennä suojaan pahimman myrskyn ajaksi? Sytyttääkö Alf Sinut? Sytytämmekö toisemme? Voiko sopimaton ajattelu olla voimavara? Kuka keksii vaarallisen idean tulevaisuudessa? Voisitko se olla SINÄ?”

Tarinakone loi Tiimiakatemian ”Vaaralliset ideat – Alf Rehn” -Tulimyrsky-tapahtumaan käsikirjoituksen, tarinan ja teeman. Ne syntyivät yhdistelemällä Rehnin uuteen kirjaan sekä Tulimyrskyyn liittyviä elementtejä. Tapahtumasta kuoriutui vaarallinen metsä, jossa Alf Rehn oli kärpässienen herrana.

”Tarinallistamisella saadaan hyvin yllätettyä asiakas, mikä lisää tapahtuman arvoa ja mieleenpainuvuutta.”
Projektipäällikkö Valtteri Melkko, Tulimyrsky

Lue asiakastarina: Tulimyrsky

jyu-logo-hdpi

Jyväskylän yliopiston museo, Jyväskylän seudun matkailu ja Jyväskylän kaupunki: Juhlavuoden verkkonäyttely: Unon ja Wolmarin matkassa

 

 

Uno Cygnaeus ja Wolmar Schildt 200. ”Unon ja Wolmarin matkassa” – verkkonäyttelyn käsikirjoitus.
Juhlavuoden verkkosivujen tekstit sekä näyttelyn julkaisutilaisuuden käsikirjoitus, 2010.
Unon ja Wolmarin äänipolulla -kaupunkiopastuksen käsikirjoitus, 2010.

Juhlavuoden kunniaksi Jyväskylän kaupunki ja Jyväskylän yliopiston museo halusivat toteuttaa verkkonäyttelyn Uno Cygnaeuksen ja Wolmar Schildtin elämäntyöstä ja merkityksestä. Tarinakone teki verkkonäyttelyyn tarinallisen konseptin ja käsikirjoituksen. Tavoitteena oli toteuttaa juhlavuoden kunniaksi uudenlainen, elämyksellinen ja vahvasti tarinallinen verkkonäyttely, joka tuo esiin ajankuvan elävällä tavalla.

”Tarinakone pystyi suhteellisen lyhyessä ajassa omaksumaan suuren määrän tietoa, josta muotoutui hauska ja faktoihin perustuva tarina Unon ja Wolmarin elämäntyöstä.”
Intendentti Pirjo Vuorinen, Jyväskylän yliopiston museo

Lue asiakastarina: Uno ja Wolmar

”Unon ja Wolmarin matkassa” – verkkonäyttely

”Unon ja Wolmarin äänipolku” -kaupunkiopastukset

 

taitogroupTaito Keski-Suomi ry: Taitosaari –hankkeen päätösnäyttely

 

Taitosaari oli Taito Keski-Suomi ry:n hallinnoima käsityöelinkeinojen kehittämishanke. Tarinakone käsikirjoitti Taitosaari3-hankkeen päätösnäyttelyn.

”Tarinallistamisen ansiosta saimme näyttelyyn juonen, joka kulki alusta loppuun. Ilman käsikirjoitusta olisimme tehneet norminäyttelyn, jossa tuotteet olisi vain nostettu esiin.”
Toiminnanjohtaja, hankkeen johtaja Hannele Heikkinen, Taito Keski-Suomi ry

Lue asiakastarina: Taitosaari

nukula Nukula: Tarinallistetut Kuutamolla-illat

Kuutamolla –iltojen tarinallistaminen ja käsikirjoitus eri teemojen (12) mukaan.

”Nukulaan täysikuu paistaa erityisen kirkkaasti. Tämän vuoksi eräänä täysikuisena iltana kuusta laskeutui Nukulaan metsään kuuneito Luna. Hän kertoi, että haluaa järjestää Nukulassa voimauttavia kuuiltoja ja palauttaa ihmisille yhteyden kuuhun ja vanhan kansan viisauksiin. Ja näin Kuutamolla illat Nukulassa saivat alkunsa.”

Nukula Oy on Toivakassa sijaitseva elämyspalveluita tarjoava yritys. Metsän siimeksessä sijaitsevassa Nukulassa hiljaisuus on kuultavissa. Tarinakone suunnitteli Nukulalle tarinallistetut Kuutamolla -illat, joissa heittäydytään kokemaan yhteyttä ympäröivään metsään, juuriimme. Oppaana toimii kuunneito Luna, joka laskeutuu Nukulaan aina täydenkuun aikaan.

”Parasta oli Tarinakoneen vahva ja syvällinen paneutuminen asiakkaan toiveisiin. Asiakas otetaan huomioon erinomaisesti; palautetta annetaan kannustaen ja positiivisesti – silti kriittisesti.”
Yrittäjä Hannele Levävaara, Nukula Oy

Lue asiakastarina: Nukula Oy

nukula.fi

 

eventioEventio – auttaa tapahtumajärjestäjiä onnistumaan


”Ville ja Jaakko lähtivät kehittämään tapahtumatuottajille omaa palvelukokonaisuutta. Ja mitä tapahtui? He syöksyivät tapahtumatuottajien arkeen: viidakkoon josta löysivät tämän raidallisen tiikerin. Tiikerin, joka on avulias, tehokas – tapahtumatuottajien uskollinen ja tarvittaessa ärhäkkä ystävä. Tällä tiikerillä on raitoja runsaasti. Jokainen tiikerin raita kuvastaa yhtä palvelua. Siksi tätä tiikeriä kutsutaan tuttavallisesti nimellä RAIDERI.”

Tarinaidentiteetin käsikirja tapahtumajärjestäjille suunnattua palvelua Eventiota varten. Eventio on työväline lipunmyyntiin ja tapahtumajärjestämisen tueksi.

Vaikea löytää yritystä, jolle EMME suosittelisi. Tarinakone on ehdoton juttu ennen kaikkea kaikkea niille, jotka haluavat erottua markkinoilla ja menestyä. Hyvät tarinat myyvät!
Jaakko Vikman ja Ville Mattila, Eventio

eventio.fi

visit_lakeus

Visit Lakeus – kohderyhmänä japanilaiset

Tarinaidentiteetin käsikirja Visit Lakeus –konseptille japanilaisten tavoittamiseksi.

”Visit Lakeus – tarinan ydin on maisema, lakeus. Se on tarina tekijöistä: nikkareista, käsityöläisistä ja suunnittelijoista, ja siitä, miten lakeus heihin vaikutti. Tämän saman kokemuksen – tekijöiden tarinoiden kautta – haluamme tarjota japanilaisille vieraille.”

visitlakeus.net

 

Elokuvamatkailun osahanke, Location / Destination Finland

tuotteistamisen asiantuntijapalvelu Rovaniemen elokuvamatkailuun, Niko2 matkailutuotteille yhdistävä tarina tuotteistamisen ja myynnin tueksi.
Yritykset: Santa Park, Lapin Safarit ja Ranua Zoo.

”Niko kertoo äidilleen, että hän on löytänyt vihjeet, jotka liittyvät kadonneisiin  joululahjoihin. Haluaisin niin löytää vanhan lentäjäporon Tobiaksen kauan sitten
kadottamat joululahjat, Niko sanoo äidilleen.  Niin, Tobias tulisi siitä hyvin iloiseksi, toteaa Nikon äiti Oona.”

Oportuno Ky

Elämyspalvelun “Tehdään Eino Leinot” tarinakäsikirjoitus
Runollinen ja humoristinen elämysretki Eino Leinon elämään Tuusulan rantatien maisemissa.

“Oi katsopa tuolla mi siintää, onko elämäni vain tämä mainen, tulehan tänne ystäväni kuljemme kohti rantaa Tuusulan järven, sinne missä tiemme kohtaa historian, kuljemme tietä taiteilijoiden, lailla itsensä runoilijan, Leinon Einon.”

 JAMK, Lutakko Living Lab

Ideayhteisö iLutakon tarinallistaminen ja konseptin sisältösuunnitteluun liityvät  tehtävät. Asiantuntijana tiimissä sekä Käyttäjiä aktivoivan sisältötuotantomallin toteutus 2010. Latu-Ukko hahmon kehittäminen iLutakko -konseptin osaksi.

”Juttelen mieluusti kaikkien ihmisten kanssa ja kuuntelen uusia ajatuksia niin nuorisolta kuin vanhemmiltakin. Olen kova letkauttelemaan sanontoja. Lempiaforismini on Aaro Hellaakosken ”Tietä käyden tien on vanki, vapaa on vain umpihanki.” Välillä saatan jutella vähän hassuja ja samoja asioita useampaan kertaan, sen verran vanha höppänä jo olen. Seuraan kuitenkin myös aikaani ja saatanpa joskus hiihdellä vähän edelläkin. Ja sitä vartenhan täällä ollaan, uutta latua avaamassa. Latujani saattaa täällä iLutakossa joskus nähdäkin.

Kaikki mukaan hiihtämään, avaamaan latua kohti tulevaisuuden Lutakkoa. Hiihtäen tulee hyvä latu!”

 

BA_logo_round_AdobeRGB_2010-2-copy_400x400Business Arena Oy

”Osaajat Kohtaavat” -messuille tarinallistettujen koulutustapahtumien käsikirjoitukset, 2009 ja 2010 .

Ideasta ilmiöksi, Innovaatiotoiminnan tiekartta, käsikirjoitus.2011.

”Tänään mulle soitettiin. Se on iso firma, osittain kansainvälinenkin, ja nyt ne hakee yhteen uuteen tutkimushankkeeseen assaria kesäksi. Se olis mun unelmaduuni, vastais tosi hyvin mun graduni aihetta. Työhaastattelu on huomenna. Mä en tiedä, mun tarttis varmaan valmistautua. En tiedä oikein miten.  Mä päätin soittaa mun kaverille Lissulle ja me mentiin sitten ulos muutamalle, olihan kumminkin keskiviikko. Ja mä päätin että otan ihan rennosti ja unohtaa koko jutun, että sillain tää homma menee parhaiten putkeen, kun ei turhaan stressaa.”

 

Sauna From Finland, Jykes ja Jyväskylän seudun matkailu

Saunatarinat uusien elämystuotteiden kehittämiseksi viidelle keskisuomalaiselle yritykselle, 2008
Kallioplanetaario, Savutuvan Apaja, Tupaswilla, Ravintola Idean Piippusauna ja Muuramen saunakylä

”Nuorempaa sukupolvea edustava Korpilahti taas vaatii löylyiltään täydellisyyttä ja  tahtoo edelleenkin pitää kiinni vanhasta säännöstä, että saippuaa ei saunan puolelle tuoda. Ruovedeltä  joukkoon on liittynyt Korpela, jolle kävi 1918 sodassa niin, että sille täytyy vieläkin huutaa jos haluaa sen kuulevan. Luodit olivat viuhuneet sen ympärillä useaan otteeseen, raukan kulmilta kun sattui kulkemaan rintamalinja.”